muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Trenta mil habitatges en sòl rústic de Mallorca no tenen llicència d'obra

Tres de cada quatre cases infringeixen la disciplina urbanística, segons el Consell

41430

Munar i Antich mantenen que la relació és «cordial» i que el diàleg s'ha obert.

«No és una qüestió que es pugui solucionar en un termini curt», digué ahir Maria Antònia Munar en relació a les diferències que mantenen Unió Mallorquina i la resta de partits del Pacte de Progrés. La presidenta del Consell de Mallorca digué, no obstant això, en la reunió mantinguda ahir amb Francesc Antich que el pla territorial parcial i la reforma de les Directrius no havien estat el tema principal de la conversa, que qualificà de «cordial» i «molt positiva». No volgué fer més comentaris respecte d'això. En tot cas, Maria Antònia Munar el dematí s'havia mantingut ferma en la posició anunciada: les modificacions que l'esquerra vol poden ser assumides en el pla territorial del Consell, però que UM no considera necessària una modificació.

Munar sosté que aquesta posició va ser la plantejada pel consell polític d'Unió Mallorquina i que no pot ser modificada així com així. Des de l'Executiu autonòmic l'hermetisme fou total, tot i que s'insistí en el clima d'obertura al diàleg entre les parts i a la cordialitat entre les parts. Tant presidència del Govern com del Consell volen defugir del debat mediàtic que dificulta l'enteniment entre les parts enfrontades. De fet, el mateix dia en què es produí la polèmica abstenció d'UM al Consell, el responsable de l'àrea d'Ordenació Territorial del Consell féu al·lusió al caràcter estrictament tècnic en què, segons ell, se situava el debat en aquests moments. Miquel Àngel Borràs, responsable insular de Medi Ambient, qualificà aleshores de «toc de campana» l'abstenció d'Unió Mallorquina.

Així i tot, els nervis creixen en la resta de coalitzats del Pacte de Progrés, especialment entre Els Verds que ahir situaven els nacionalistes de centre fora del Pacte de Progrés després que la seva abstenció al Consell de Mallorca propiciàs la victòria d'un moció del PP que rebutja la moratòria de l'Executiu autonòmic. El portaveu del PP, Jaume Font interpretà els fets en clau de «nova majoria».

Llum verda, en comissió, al traspàs de Benestar Social als consells
La comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament balear donà ahir el vistiplau a la transferència de Benestar Social. La llei, que serà aprovada pel ple de la Cambra la setmana que ve, inclou una esmena d'Unió Mallorquina que endarrereix l'assumpció de la competència al Consell de Mallorca fins al juny del 2003. Maria Antònia Munar justificà l'esmena raonant que es tractava d'evitar la duplicitat administrativa que suposa el manteniment de la Conselleria del Govern. Així, el traspàs al Consell de Mallorca coincidirà amb la hipotètica negociació de futurs acords postelectorals a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris