algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El president d'Iberia ratifica que l'empresa reduirà vols i personal

Xabier de Irala no especificà la fórmula de regulació de la plantilla

El president d'Iberia, Xabier de Irala, assegurà ahir que la baixada de la demanda de transport aeri, arran dels atemptats de l'11 de setembre, provocarà que l'aerolínia redueixi la seva capacitat i «de manera probable» presenti expedient de regulació de treball. El president de l'aerolínia no precisà els termes d'aquest reajustament de plantilla perquè «hi estam treballant i hem de seguir l'evolució dia a dia del sector». Tampoc es coneix de quina manera afectarà aquesta regulació a la plantilla de la companyia a les Balears. De Irala afirmà que l'expedient regulador seria «la darrera de les mesures a prendre», afectaria tots els col·lectius i es faria prèvia negociació amb els sindicats, per aconseguir una mesura «beneficiosa per a tots».

Respecte de la caiguda de les reserves, De Irala recalcà que la situació «està millor que fa quinze dies», tot i que «això no té a veure amb el que pugui passar la setmana vinent». Finalment, pel que fa a la conversió d'Iberia en holding, el president d'Iberia afirmà que «s'ha posposat» a causa dels canvis en la situació de mercat i en les prioritats de la companyia.

Sobre la possible ajuda del Govern espanyol a les companyies aèries, De Irala indicà que «en el nou escenari, qui dictarà les regles del joc seran els Estats Units, perquè si el Govern d'aquell país ajuda les seves aerolínies, existirà un cert tracte discriminatori amb les de la resta del món». No obstant això, Irala reconegué que en la reunió de despús-ahir entre els representants d'Iberia, Air Europa i Spanair amb el secretari d'Estat de Comerç i Turisme, Juan Costa, no es plantejà la reclamació de subvencions per al sector aeri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris