muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El TSJB rebutja un aval de Gesa per pagar la sanció del Govern

Obliga la companyia a fer efectius els 100 milions de pessetes

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) ha denegat a Gesa la presentació d'un aval com alternativa de pagament de la sanció que el Govern de les Illes Balears imposà a la companyia energètica per les repetides apagades de l'estiu del 2000. Com es recordarà, l'Executiu autonòmic, a través d'un expedient tramitat per la Conselleria d'Economia, Indústria i Comerç amb informes de les conselleries d'Energia i Consum, resolgué sancionar l'empresa amb 100 milions de pessetes per les continuades apagades que es registraren en el sistema elèctric de Mallorca i Menorca en aquell estiu.

Aquestes avaries es perllongaren durant dues setmanes a final de juny i principi de juliol del 2000, amb interrupcions rotatòries del subministrament a diverses zones de les dues Illes a causa de la insuficiència de la potència elèctrica disponible per atendre tota la demanda de consum d'aquelles dates. El Govern responsabilitzà directament la filial d'Endesa d'aquelles panes, observant-hi i detectant-hi deficiències en el manteniment. Gesa, presidida per Bartomeu Reus, al·legà contra la resolució del Govern, argumentant que les avaries foren fortuïtes i que, per tant, no eren atribuïbles a un deficient manteniment de les instal·lacions.

Concretament, les avaries s'originaren a la subestació de Llubí, provocant en cadena la fallida de dos dels quatre grups electrògens de la central tèrmica del Murterar. A partir d'aquí, la potència elèctrica disponible quedà per sota de la demanda, i obligà a interrupcions del subministrament. Gesa presentà l'estiu passat davant el TSJB un recurs contra la sanció del Govern, i sol·licità paral·lelament que el pagament dels 100 milions de pessetes no fos efectiu i que, a l'espera d'una sentència ferma, fos suficient la presentació d'un aval. El TSJB ha respost darrerament a Gesa rebutjant la possibilitat de la presentació d'un aval i obliga la companyia a fer efectiva la liquidació dels 100 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris