algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Medi Ambient no dóna dades sobre les al·legacions fetes contra el PORN

El termini de l'exposició pública acabà ahir, però no hi ha resultats

Ahir finalitzà el termini per presentar les al·legacions sobre el pla d'ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la comarca de Llevant, encara que des de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears no han facilitat cap dada sobre el nombre d'al·legacions que s'han registrat fins el moment. Durant els dos mesos en què el projecte ha estat sotmès a exposició pública no s'han comptabilitzat les al·legacions que s'han anat presentant en el registre de la Conselleria. Els arguments esgrimits des d'aquest organisme són que «en el registre entra tota classe de documentació i en aquests moments no s'ha separat la que corresponia a les al·legacions».

Des de Medi Ambient també informaren que «no podem donar cap dada perquè estam a l'espera que ens arribin les al·legacions tramitades per correu tradicional i electrònic, així com les que puguin arribar des de Delegació de Govern o d'altres institucions». Si bé Diari de Balears s'interessà per conèixer un resultat aproximat sobre el primer recompte de les al·legacions presentades, la Conselleria que comanda Margalida Rosselló es negà a facilitar les dades raonant que «no disposam d'aquesta informació». El director general de Biodiversitat, Josep Manel Gómez, va reconèixer a aquest diari que «no sé si s'han quantificat les al·legacions presentades, si bé tampoc no he demanat aquesta informació al registre corresponent».

Respecte de les taules informatives sobre el PORN que s'han implantat en els diferents municipis del Llevant, no existeix una relació de les consultes realitzades en els darrers dos mesos. D'altra banda, l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor, amb els vots a favor del PSOE, a l'oposició, rebutjaren la moció presentada pel PP en la qual es demanava al Govern balear que «el futur parc natural sols afecti les finques públiques, i donar l'oportunitat als propietaris particulars que s'hi adhereixin de manera voluntària». El PSOE qualificà els conservadors «d'impresentables», per voler capficar-se en un tema territorial que no afecta Manacor. Els altres partits, ALM-UM, PSM i AIPC, rebutjaren en bloc la proposta, mentre que UC va donar-li el seu suport.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris