algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Del Castillo diu que la nova LRU «aprofundeix» en les autonomies

Damià Pons respon al Senat que la reforma és una «burla» centralista

C.C./EFE. Palma.
La ministra d'Educació, Pilar del Castillo, asseverà ahir al Senat que el seu projecte de reforma universitària «aprofundeix en l'àmbit competencial» dels agents afectats: «universitats, comunitats autònomes i Govern central. «El projecte articula clarament, definida i rigorosa aquestes competències», afegí en una compareixença sol·licitada pel Grup Socialista i per l'Executiu balear, contraris a una modificació legislativa que just té el suport del PP. Com a representant balear, el conseller Damià Pons mostrà la seva disconformitat amb les pretensions de la ministra, a qui va acusar de promoure «una burla contra l'Estat de les autonomies».

Segons el responsable balear d'Educació, acompanyat pels seus directors generals Martí March i Bartomeu Llinàs, el projecte de reforma «no es limita a l'establiment de les normes bàsiques i, per tant, no permet que les comunitats autònomes dissenyin els seus propis sistemes universitaris». El projecte de llei actual just atorga als governs autonòmics «la capacitat d'execució, molt limitada en molts d'aspectes, d'un sistema universitari uniformista dissenyat fins al més mínim detall».

El conseller es va fer ressò també de les crítiques vessades des del rectorat de la Universitat illenca "compartides per bona part de la Conferència de Rectors", segons les quals la reforma proposada dificultarà l'acció de claustre i rectora, en «un ball de devuit mesos d'inestabilitat, de procés constituent i d'eleccions reiterades», a més d'interferir en els processos d'habilitació dels docents i d'oblidar el finançament per executar la reforma. Del Castillo respongué constatant la disparitat d'opinions dels onze consellers autonòmics assistents "separats entre comunitats del PP i altres" i asseverà que «tal varietat és, almenys, la que hi ha a la comunitat universitària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris