muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Els batles del Pacte demanen 2.000 milions al Govern

La FELIB en condemna la sortida del Partit Popular

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) decidí ahir en la seva reunió a l'illa de Formentera crear un fons autonòmic de participació municipal de dos mil milions de pessetes per a tots els municipis de les Illes Balears. La intenció és que el Govern balear atorgui aquests dos mil milions de pessetes a la FELIB dels pressuposts de la Comunitat Autònoma, per tal que el fons sigui gestionat pels municipis. La presidenta de l'entitat, Margarita Nájera, explicà a Diari de Balears que «aquests doblers seran repartits de manera equitativa entre tots els municipis.

No volem que els ajuntaments grans es quedin molts de doblers i els petits pocs, sinó que hem de partir d'un criteri de solidaritat de tots amb tots per tal que aquests doblers compleixin la seva funció». En un principi, els municipis pretenien aconseguir el doble de la xifra pactada, però finalment els dos mil milions semblen una quantitat correcta per al primer any de feina. «Evidentment ens agradaria tenir més recursos, però hem de partir de polítiques realistes, i dos mil milions ja estan molt bé», explicà Nájera. Tot i això, queden alguns serrells que seran debatuts en les properes reunions de l'entitat, que com a segon punt del dia tractà la sortida dels representants del Partit Popular del seu si.

Nájera explicà que «per atacar el Pacte de Progrés, el Partit Popular està tirant pedres sobre la defensa de l'autonomia municipal. Fins ara això no havia passat mai, i nosaltres mai no vàrem abandonar la FELIB per atacar el Govern del PP. El que passa és que veuen que estam agafant molta de força com a moviment i sembla que no els interessa que els ajuntaments tenguin força». Tot i això, la presidenta de la FELIB va explicar que «les portes estan obertes per a una reconciliació entre les diferents parts».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris