algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Quetglas: «La decisió del Consell és una mala notícia pertorbadora»

El rebuig a la moratòria del Govern «no ens facilita les coses»

El nou conseller d'Obres Públiques, Transport i Habitatge, Francesc Quetglas, lamentà ahir, el seu primer dia en el càrrec, el rebuig del Consell de Mallorca a la moratòria del Govern de les Illes Balears i ho qualificà «d'element de pertorbació. És una mala notícia que no ens facilita les coses». Quetglas no renuncia a «intentar el clima de diàleg iniciat fa uns dies entre el president del Govern, Francesc Antich, i la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, sobre la compatibilitat entre la modificació de les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT) que fa l'Executiu autonòmic i el pla territorial de Mallorca que elabora la institució insular».

En aquest sentit, el nou conseller indicà que «tenc instruccions explícites del president Antich de mantenir aquest clima de diàleg». Per Quetglas, «amb voluntat es poden aconseguir simultàniament la modificació de les DOT i l'aprovació del pla territorial. Tenim com a base l'acord polític de fons del Pacte de Progrés sobre el model territorial. A partir d'aquí, altres qüestions instrumentals o de calendari es poden negociar i consensuar». De fet, Quetglas intentà ahir mateix concretar amb el responsable d'Ordenació Territorial del Consell de Mallorca, Rafel de Lacy, un dia i una hora per mantenir una reunió que tracti de totes aquestes qüestions. Per problemes d'agenda de De Lacy, aquesta entrevista no s'ha concertat encara, però Quetglas ho tornarà a intentar avui.

Sobre la continuïtat dels càrrecs de la Conselleria, Francesc Quetglas indicà que estudiarà, «no amb caràcter immediat ni prioritari», una possible reestructuració del seu departament a causa de la transferència de les competències de carreteres i d'ordenació del territori als consells insulars: «De tota manera, aquesta és una qüestió que encara he d'analitzar. No sé si amb aquest buidatge de competències és convenient la supressió o la reestructuració de determinades direccions generals».

Malgrat tot, el conseller confirmà, de moment, la continuïtat de Manuel Cabellos al capdavant de la Direcció General d'Ordenació del Territori, i que aquest continuarà treballant en la modificació de les DOT. Cal recordar que Cabellos manifestà dijous que la modificació de les DOT estarà preparada tècnicament per anar a tramitació parlamentària en devers dues setmanes . Quant a habitatge, Quetglas destacà que s'ha millorat molt respecte de legislatures anteriors, «però l'encariment brutal ha fet que no s'acompleixin les expectatives, i això obliga a incrementar esforços».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris