muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El fiscal exculpa el capità del «Millenium» en el xoc contra un iot

Els fets es varen produir en aigües d'Andratx el setembre del 2000

La Fiscalia de Palma ha demanat al jutge que arxivi les diligències penals obertes arran de la col·lisió, a 0'4 milles del Port d'Andratx, entre el iot Auriga i l'embarcació Millenium que es va produir el dia 7 de setembre de l'any passat i que es va resoldre amb alguns ferits greus. El fiscal, basant-se en un seguit d'informes tècnics "que han estat impugnats", exculpa el capità del vaixell de la Trasmediterránea i demana que es jutgi per una falta d'imprudència "que en cap cas no suposaria l'ingrés en presó" el capità del iot, en entendre que ell és el responsable de l'accident.

Aquesta sol·licitud de la fiscalia, que encara no ha estat contestada per la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma, ha estat impugnada per la defensa del capità del iot de luxe, l'advocat Pedro Palmer, que entén que l'Auriga no va ser el responsable de la col·lisió, sinó que va correspondre al catamarà. La defensa del capità del iot ha impugnat la major part d'informes tècnics que han estat lliurats al jutjat, perquè entén que o bé no són complets o bé s'han fet a instàncies de la Trasmediterránea, de manera que beneficien la companyia.

Un d'aquests informes ha estat realitzat per la Comissió d'Investigació de Sinistres Marítims. S'hi afirma que en el moment previ a la col·lisió, el capità de l'Auriga no feia una vigilància efectiva d'acord amb el reglament. També afirma el tècnic que el iot de luxe, en acostar-se a les proximitats de la Mola, a Andratx, modificà el rumb a estribord, maniobra que va motivar la col·lisió amb el Millenium. La defensa posa en dubte les conclusions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris