cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

El jutge ordena al batle Del Olmo que precinti l'esplanada del port esportiu

La neteja d'embarcacions, tant manual com industrial, hi ha quedat del tot prohibida

El batle de Santa Margalida, Antoni del Olmo (PP), haurà de precintar l'esplanada del port esportiu per tal d'impedir-hi la neteja il·legal de barques. El Jutjat Contenciós Administratiu número u de Palma dictà el sis de juliol passat un acte pel qual insta el batle, Antoni del Olmo, a adoptar en un termini de cinc dies les resolucions necessàries per fer complir la sentència del 14 de desembre del 2000 que, a petició dels veïns, declarà il·legal la neteja de barques a l'aire lliure i a les instal·lacions del port de Can Picafort.

El jutge ordena explícitament el precintament de l'esplanada on es duen a terme les activitats il·legals, tot i que fins ara aquest indret continua obert. El batle Del Olmo declarà ahir que «estam preparant un decret per precintar les instal·lacions que es farà efectiu els propers dies». Antoni del Olmo explicà que «aquest era un tema que duia directament el delegat de Can Picafort, Fèlix Estelrich, que, segons m'explicà, entenia que la sentència de desembre del 2000 que ara ens fan complir prohibia la neteja industrial d'embarcacions, però no la neteja manual. Per això no havíem actuat fins ara».

Les declaracions que Estelrich realitzà el mes de maig passat a Diari de Balears afirmant que l'Ajuntament no actuaria contra la neteja de barques fins que el Consell Insular o el jutjat no n'emetessin una ordre inconfusible han estat tingudes molt en compte pel jutge, que en aquesta ocasió ha deixat ben clara la sentència. Ja no hi ha dubte de si la neteja es refereix a la industrial o a la manual. El jutge matisà que ambdues activitats quedaran prohibides. El batle assegura que «s'acatarà la sentència. Crec que quan existeix una sentència s'ha de complir, i en concret aquest darrer acte va dirigit personalment cap a mi».

Es dóna la circumstància que el delegat de Can Picafort, Fèlix Estelrich, és a més el president del port esportiu. Els veïns afectats per la neteja de barques al port havien denunciat en reiterades ocasions la seva «manca d'imparcialitat en aquest assumpte». D'altra banda, Estelrich ha declarat que la tasca de precintar l'esplanada del port «correspon al Del Olmo».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris