cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Cinc plantes de l'hotel Majorica s'esbucaren el 1999

S'hagueren de desallotjar els veïns de quatre pisos

Un informe dels Bombers de Palma revela que cinc plantes de l'hotel Majorica de Palma s'esbucaren el 30 de gener del 1999 mentre es duien a terme obres de reforma i condicionament. Aquest informe va ser demanat pel jutjat de primera instància número 1 de Palma per tal que figuràs en l'interdicte d'obra nova que s'havia de resoldre entre Niu, SA, empresa que realitzà les obres de reforma de l'hotel, i Yrkus Balear, SL, el passat 25 de maig del 2000, i fou remès pels Bombers el 13 de juny del mateix any signat per l'oficial cap d'àrea Guillem García Pol.

El text remès pel cap de bombers és una còpia exacta de l'informe elaborat per l'oficial Gaspar Homar el dia dels fets. Els Bombers varen arribar a les vuit i mitja del vespre després que la Policia local els avisés que hi havia un enderroc «sense víctimes, però es requeria la nostra presència per valorar l'abast de l'incident i decidir les mesures a prendre. Un cop hem arribat al lloc, hem comprovat l'esfondrament de cinc plantes del bloc més antic de l'hotel, quedant dreta únicament la façana, enganxada pels costats als dos blocs més moderns».

L'informe dels Bombers explica que «l'establiment es troba en estat de reforma realitzada per l'empresa Niu, SA i que el seu mestre d'obres, José Antonio Huertas, s'ha personat al lloc, concretant que el que ells feien era deixar únicament l'estructura de la part esfondrada per fer la resta tota nova, i que aquell horabaixa havien acabat la feina sobre les sis».

Aquest esbucament va obligar a desallotjar veïns de la zona. «Una vegada comprovat l'estat del que havia quedat dret i amb les condicions meteorològiques previstes, s'ha decidit, havent requerit la presència de l'oficial de guàrdia, buidar l'habitatge situat al front de la façana afectada, en prevenció de la possible caiguda de la resta de la façana... Per tant, s'ha dit als veïnats afectats que fins que els tècnics no donin el vist-i-plau, garantint la seguretat del lloc, no podran romandre a les seves cases. Els veïns desallotjats viuen a quatre pisos que corresponen al número 15 del carrer Corb Marí», conclou l'informe.

Majorica

L'hotel Majorica és propietat de la cadena Catalonia, que va comprar aquest immoble i l'antic hotel Rembrandt. El Rembrandt va ser venut al Govern de les Illes Balears per poc més de 240 milions de pessetes, bona part dels quals es varen invertir en la recuperació del Majorica. Els terrenys del Rembrandt encara són propietat del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma no els vol recepcionar fins que s'aclareixin les possibles indemnitzacions sobre els drets de pas i aprofitaments urbanístics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris