cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Sont Sant Joan recupera la normalitat després de patir retards de 14 hores

Les companyies aèries reajustaren programacions i es restringiren les entrades de vols internacionals

L'aeroport de Son Sant Joan començava a recuperar la normalitat ahir a mitjanit, quan els autocars discrecionals relitzaven els seus primers serveis després de finalitzada la vaga. La jornada d'ahir resultà amb retards de més de quinze hores, i amb moments en què més de 8.000 persones estibaven les terminals. 100.000 passatgers transitaren per les terminals procedents de 706 vols operats.

La situació a Son Sant Joan fou desigual durant el transcurs de la jornada. Segons portaveus d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (Aena), durant el dematí es restringiren les entrades a Son Sant Joan per l'acumulació de quasi 8.000 persones a la terminal d'arribades, amb la congestió consegüent pel que fa la sortida de l'aeroport. Es produïren en aquests moments llargues esperes per aconseguir taxis.

La situació s'invertí al capvespre, en saturar-se al màxim la terminal de sortides. La causa fou l'intent de recuperació dels aterratges aturats durant la jornada matinal. A les set i mitja de l'horabaixa transitaven per les terminals de Son Sant Joan més de 6.000 passatgers. AENA obligà algunes companyies aèries a reajustar la seva programació. Així, alguns dels vols prevists per ahir foren operats durant la matinada, i se salvaren els efectes de la protesta del transport discrecional.

Això ja succeí en la primera jornada de vaga, avançant-se operacions per tal d'evitar la saturació de les pistes de Son Sant Joan. Per altra banda, i segons informaren fonts de la direcció de l'aeroport palmesà, les operacions nacionals i especialment les interilles, han estat les que han patit menys els efectes de la vaga. Per contra, els vols internacionals han sofert les màximes demores.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris