nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Els vells parcs infantils a Palma, pendents d'intervenció municipal

L'Oficina del Menor i el Grup Socialista assenyalen risc per als menuts

Molts parcs infantils de Palma no són segurs per als menuts: el joc pot ser massa arriscat al costat d'un carrer transitat. Almanco així es dedueix de l'incompliment de les normes europees EN 1176 i 1177, que estableixen les mesures de seguretat als parcs, des dels equipaments de joc fins a les característiques de l'espai.

De fet, des de la segona legislatura del PP a Cort, els nous parcs s'han ajustat a aquesta normativa, segons indica el director de l'Oficina per la Defensa dels Drets del Menor, Javier Barés; però els llocs d'esbarjo construïts durant l'etapa socialista "com el parc vora el canòdrom o la «plaça del Tub»" o durant el primer mandat de Joan Fageda "com el del carrer Alemany i Vich, que uneix el camí de Jesús amb General Riera" disten de ser segurs, com reconeix el Grup Municipal Socialista, que ha aconseguit veure aprovades diferents iniciatives per pal·liar aquesta situació.

Manca de separació del parc i del trànsit rodat; voreres perilloses (els arbres del canòdrom han aixecat el terra); superfícies dures i amb arestes (cas del parc de Can Llimona) o simple degradació amenacen els parcs infantils. Des de Cort, la regidoria d'Infraestructures i Manteniment, a càrrec de José María Rodríguez, afirma que ja s'han emprès diverses accions per recuperar aquests indrets. Fins ara, emperò, aquestes actuacions s'han limitat a ajustar el mobiliari de jocs per adaptar-lo a les normes europees esmentades, eliminant els dispositius que es consideren perillosos.

El principal problema que resta per resoldre afecta l'espai mateix dels parcs i, de manera especial, l'aïllament del trànsit i la garantia d'un terra tou, apte per al joc. Tot i que la UE recomana trespols de fusta coberts amb arena, els parcs de Palma són durs. Espais de joc com el d'Alemany i Vich, en un pendent arriscat, han perdut totalment l'arena protectora i just mostren el ciment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris