cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

«Barcelona fou assetjada pels cossos de seguretat, com un estat de setge»

Joves presents a la protesta antiglobalització troben exagerat el dispositiu

L'actitud policíaca de diumenge passat a Barcelona davant les protestes contra la globalització econòmica organitzada per «La Campanya contra el Banc Mundial Barcelona 2001» ha remogut cel i terra. Avui mateix, fins i tot, encara hi ha una altra manifestació en protesta per la càrrega policíaca. A la de diumenge passat hi havia nombrosos mallorquins presents. Sis d'ells han volgut donar testimoni del que passà.

Maria de la Pau Bosch, a més de ser membre de la Comissió d'Organització i de la de Sensibilització, fou la persona encarregada de llegir el manifest en català (n'hi havia un altre que ho feia en castellà). Segons aquesta activista, «al principi, quan passàvem pel davant de la Borsa de Barcelona, hi va haver un petit grup que començà a fer aldarulls, però nosaltres, els mateixos organitzadors anàrem a xerrar amb ells per aturar-los i vàrem fer un cordó doble al seu voltant perquè no es produeixin més incidents».

Bosch explica que «en arribar a la plaça de Catalunya per llegir el manifest vaig veure una presència policíaca com no havia vist mai, era al·lucinant. Allà la Policia, després que uns presumptes manifestants els provocassin, començà a carregar. Havia gent que deia que no s'havia vist res semblant des de la dictadura. Semblava un estat de setge. Tothom va començar a rebre porrades, tant els periodistes com la resta de ciutadans, entre els quals una dona que passejava amb una senalla. Deien que hi havia 12 ferits, però hem reunit més de 50 informes mèdics. Després férem una assemblea al MACBA i la policia es tornà a presentar i haguérem de sortir corrents».

Antoni Verger era un dels altres organitzadors i afegeix que «els que provocaren la càrrega a la plaça de Catalunya estaven encaputxats amb ikurrinyes i començaren a detenir gent amb manilles. Fins i tot, hi havia una banda en què els reforços policíacs es vestien d'independentistes i anarquistes per actuar. La gent flipava. Fins un jove que feia un cafè llegint el diari va rebre. Hem estat tres mesos sensibilitzant la gent, i ara resulta que la policia amb la seva actuació ha fet que moltes més persones s'afegeixin a nosaltres», conclou irònicament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris