cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

La Miquel Mir estrena nova cara i dóna prioritat als interns assistits

Les autoritats inauguren l'ampliació, en què s'han invertit 240 milions

Les obres d'ampliació i millora de la residència Miquel Mir per a la tercera edat foren inaugurades ahir i suposaran per als usuaris una major facilitat i comoditat en la seva vida diària a les instal·lacions. Les obres han suposat una inversió de prop de 240 milions de pessetes, repartits entre els 150 milions que ha donat la Fundació Alzina i els 90 que hi ha aportat el Govern de les Illes Balears.

A l'acte d'inauguració foren presents la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro; el batle d'Inca, Pere Rotger; el vicepresident del Govern, Pere Sampol, i la consellera de Serveis Socials del CIM, Josefina Sintes, com també la majoria de regidors del Consistori inquer. Totes les autoritats mostraren en els seus parlaments la seva satisfacció per aquest projecte, «que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre diferents institucions», afirmà Pere Rotger.

La remodelació de la Miquel Mir també implicarà canvis interns a la residència i a partir d'ara hi haurà un nou model de gestió en matèria assistencial, que fins ara era portat per les monges de la Caritat. Si fins al moment la residència era ocupada en gran part per persones vàlides, a partir d'ara es donarà prioritat a les persones assistides, i de fet molts aspectes de la reforma han tingut en compte això per adequar les instal·lacions.

D'altra banda, pròximament les noves dependències oferiran entre 10 i 15 places com a centre de dia i també es posarà en marxa un servei d'estades temporals. Pel batle, «aquests serveis ajudaran les famílies que per qüestions socials o laborals no poden atendre els seus familiars més grans». Al final del seu parlament, el batle aprofità la presència de la consellera Fernanda Caro «per animar a continuar amb altres projectes de matèria social, com la reforma de la part vella de la residència o la creació d'un centre d'acollida per a dones».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris