cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

L'acusació demana 25 anys per als tres acusats de l'assassinat d'Estarellas

El fiscal només responsabilitza un dels detinguts de la mort de l'empresari

25 anys de presó per un delicte d'assassinat. Aquesta és la pena que demana pels tres acusats l'advocat que representa la família de Pedro Estarellas. Si bé un dels acusats, José María C, reconegué haver matat l'empresari mallorquí al seu domicili del carrer Ruiz de Alda, l'acusació particular creu que Sebastián B. i Pedro P. també col·laboraren en la mort de la víctima.

Aquesta proposta de condemna no coincideix amb la formulada per la fiscal Rosa Cosmeli. Aquesta imputa a José María C. un delicte d'assassinat i un altre de robatori amb violència, i demana en total una condemna de 22 anys de presó.

Per a Sebastián B. en reclama cinc com a inductor d'un delicte de robatori amb violència i al tercer acusat, Pedro P, li imputa un delicte d'encobriment d'assassinat i un altre de robatori amb violència, pels quals demana una pena de vuit anys de presó.

Segons la Fiscalia, la nit del passat dia 20 d'agost José María C va esperar l'empresari amagat a la sala de comptadors de la finca perquè sabia que Pedro Estarellas, de 82 anys, guardava doblers a casa seva. Segons la fiscal, aquesta informació li havia facilitat Sebastián B. L'acusació destaca que José María va utilitzar en el robatori una pistola de fogueig, que li va donar Pedro C, el qual, per la seva banda, esperava el seu company a la porta del carrer.

Quan la víctima va obrir la porta de casa seva l'agressor el va sorprendre per l'esquena. Li va donar un cop al clotell amb la pistola que li va provocar la mort immediata. L'agressor, però, segons la fiscal, no sabia que l'empresari mallorquí era mort, per la qual cosa el va fermar amb un cinturó i li va tapar la boca amb una «suadora». Després l'arrossegà fins a l'habitació del fons, on va abandonar el cos per cercar la caixa forta del pis, que contenia uns quatre milions de pessetes, la qual va ficar dins d'una maleta i se l'emportà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris