nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Burguera obrí les portes del pacte a l'oposició el dia de la seva estrena

Ahir se celebrà l'acte d'investidura del nou batle en virtut del pacte entre PP i UM

42580

Joan Burguera rep la vara de batle de mans del seu soci de govern Antoni Caldentey.

El flamant batle de ses Salines, el conservador Joan Burguera, va sorprendre tothom quan va obrir les portes de l'equip de govern (UM-PP) al PSOE, únic partit a l'oposició, en el decurs del seu primer parlament com a president del consistori saliner, càrrec que ocupa en virtut del pacte de govern al qual arribaren les dues agrupacions després de les eleccions municipals de 1999.

Després de jurar el càrrec, Burguera, que substitueix el seu soci de govern d'UM, Antoni Caldentey, recordà que just després de les esmentades eleccions ja va fer l'oferta als socialistes, els quals la rebutjaren, i afegí que «avui continua en vigor». Per últim, Bruguera va demanar als polítics i veïns de ses Salines la seva col·laboració per solucionar els problemes de la localitat.

Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Antoni Perelló, sol·licità al nou batle poder tenir el «màxim» de participació en els plens i no el «mínim, com succeeix ara», ja que «fa 20 anys que som en una democràcia, que significa poder parlar independentment de si s'arriba a un acord o no». El ja exbatle i nou primer tinent de batle, Antoni Caldentey, va agrair la col·laboració que ha tingut durant els seus set anys al capdavant del Consistori local, ja que «m'ha permès treballar dins les línies marc del meu partit, Unió Mallorquina».

L'ambient a la sala de plens fou de festa i el recinte quedà petit per albergar la gran quantitat de veïns i d'alts càrrecs polítics que anaren fins a ses Salines. En aquest sentit, cal destacar la presència de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, la qual estigué acompanyada per Antoni Pascual i Miquel Nadal. Per altra banda, el Partit Popular estigué representat pel seu president insular, Pere Rotger, José Maria González Ortea i Joan Cardona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris