algo de nubes
  • Màx:
  • Mín:

Perera acusa el perit del Govern d'envair competències del jutge

Discrepàncies en la intencionalitat de la «punxada» del cas Bitel

L'advocat dels imputats en el cas Bitel, Rafael Perera, acusà ahir el perit designat pel Govern, Miquel Àngel Gallardo, d'envair les funcions del jutge. Gallardo i l'especialista designat pels imputats, Damià Vidal, compareguen ahir davant el jutge que investiga el cas, Enrique Morell, per ratificar els informes realitzats que explicaven la «punxada» informàtica que afectà Francesc Quetglas, responsable d'Urbanisme del CIM en la passada legislatura. Ambdós perits coincidiren que es produí un redireccionament del correu electrònic de Quetglas, els missatges del qual arribaven a l'ordinador de Sebastià Vallori, un dels secretaris de Jaume Matas quan era president del Govern, però discrepen de la intencionalitat del fet.

Perits, advocats, jutge i funcionaris se tancaren en la sala d'audiència durant quatre hores per escoltar els experts. Només sortiren al migdia, després que Miguel Àngel Gallardo abandonàs el recinte molt nerviós denunciant que «això és indecent. Només me demanen que contesti si o no i no me deixen ni parlar». El propi Rafael Perera definí els fets com una sessió molt llarga en què hi hagué una gran tensió. Les crítiques del lletrat a Gallardo se centraren en la tasca pròpia d'un perit. «Les seves postures han desentonat sobre el que s'estima que hauria de ser un dictamen pericial, en el qual s'exposen els fets des del punt de vista de cadascun i es respon a les preguntes tècniques formulades».

Perera insistí que és al jutge a qui li correspon valorar els fets, els indicis de possible responsabilitat i el conjunt de les proves, incloses les testificals. Entre les 10.40 i les 14.40 hores d'ahir, «s'han produït enfrontaments dialèctics molt tensos, que han obligat que el jutge interrompés la vista durant un quart d'hora». Antoni Diéguez, advocat de Francesc Quetglas, admeté que ambdós perits coincidiren a acceptar el redireccionament, però no en els motius. Diéguez assenyalà que la propera sessió, prevista per al matí d'avui, se centrarà en la reconstrucció informàtica del sistema realitzat per desviar el correu de Quetglas al de Sebastià Vallori.

Per la seva part, Rafael Perera ratificà que els dos perits assumeixen aquells aspectes que són clars i evidents, «però respecte de la línia substancial del problema, si es tractà d'un error en el redireccionament i si es produí una actuació intencionada, no hi hagué acord». Així, mentre que Damià Vidal insistí que no hi ha cap indici que es pugui tractar d'una actuació amb intencionalitat, «sinó d'un error explicable en el context en què es produïren els fets», Gallardo defensà la tesi contrària. Segons Perera, «això implica pressuposar coses que no es poden demostrar». Miquel Àngel Gallardo es negà a subscriure l'acta de la sessió d'ahir per estar disconforme amb el seu contingut i perquè considerà que no ha tingut l'oportunitat per explicar les seves tesis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris