algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els propietaris de les naus incendiades treballen per arrancar els seus negocis

Algunes empreses ja s'han traslladat i d'altres netegen l'interior abans d'obrir de nou

Un cartell aferrat a una vidriera d'un magatzem del polígon de Son Castelló informava que «l'incendi de les naus veïnes ens ha ocasionat severs trastorns» i que «sentint-ho molt no els podem atendre fins a nova ordre». A un paper afegien que «demà tendran més notícies».

El fet és que ahir en els vials de Son Rigo i Sant Josep, els dos carrers on es localitzen les quatre naus cremades totalment i les altres sis afectades, es vivia força activitat. Algunes empreses com Valens Maquinaria y Suministros havien penjat el cartell i tancat les portes al públic per poder netejar. «No es va pegar foc però tot ha quedat completament brut: l'oficina, el magatzem, la tenda», explicava el propietari, Javier Valens. Ara ja fa dos dies que treballen de valent per poder tornar a obrir el negoci. Les pèrdues no les han calculades, però, només en vendes el propietari assegura que ja porten perduts quatre milions de pessetes.

Carrer més endins la situació encara és molt més dramàtica. Ni a la xarcuteria, ni a la fusteria no hi havia ningú, només les restes cremades del que un dia varen ser dues naus industrials. Sí, però, que hi havia el propietari al magatzem de la vora que és de productes de decoració. Àngel Espinasa, netejava la impressora mentre explica que «entre materials i refer la nau això ens costarà, probablement, uns 40 milions». I mentre els afectats feien les passes pertinents per tornar a arrancar el negoci, les companyies d'assegurances es passejaven carrer amunt i carrer avall. En acabar la visita es dirigiren cap els bombers; «ens han d'explicar què va passar». Afirmaven no tenir ni idea dels danys a la vista milionaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris