algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els artesans elegeixen els seus primers representants davant el Govern balear

El sector, que agraeix la iniciativa de l'Executiu, vol modificar la normativa vigent

Els artesans de les Balears varen escollir ahir per primera vegada els seus representants, que formaran part de la Comissió d'Artesania de la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria. Els resultats no es coneixeran fins avui i hi haurà un termini de cinc dies per poder al·legar.

En total estaven convocats 893 professionals del sector dividits en artesans, mestres artesans i empreses artesanes, i varen haver d'escollir entre 29 candidats els seus tretze representants dins la Comissió d'Artesania, sis de Mallorca, tres de Menorca, tres d'Eivissa i un de Formentera. Aquesta proporció fa que les illes menors tenguin un representant més que Mallorca, minvant així el domini que hauria suposat repartir els representants sota criteris poblacionals.

Entre les prioritats del gremi hi ha, a curt termini, modificar la normativa que regula el sector i promoure els productes artesanals. Així per tant, segons ens va explicar Francesc Clapes, un dels candidats a representar el sector, associat a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa (Pimem), «el primer que s'ha de fer és trobar una posició comuna sobre la manera d'adaptar la normativa vigent que afecta el sector, que no va ser redactada per artesans, a les nostres necessitats».

El professional de l'argenteria afegeix que «hem d'intentar que no se'ns tracti com a comerciants o empresaris que produeixen i venen productes en grans quantitats, els nostres articles són diferents i el consumidor ho ha de veure així». El candidat assegura que «s'ha notat una diferència de tracte cap els artesans entre l'anterior i aquest govern. La directora general d'Artesania és una persona que ens escolta, que du el nostres temes i que no s'oblida de nosaltres. Se'n preocupa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris