cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Tots els edificis de les Balears amb més de 20 anys seran inspeccionats

El Govern enllestirà en els propers mesos el decret que permeti aquest control

87396

El director general de l'Habitatge, Jaume Carbonero.

T. Ayuga.

La Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge redactarà, en un termini d'entre 9 i 12 mesos, el decret que permetrà efectuar inspeccions tècniques de totes les edificacions, de manera semblant a les dels vehicles. Segons avançà ahir el director general de l'Habitatge, Jaume Carbonero, el decret afectarà edificis que tenguin més de 20 o 25 anys (no s'ha concretat aquesta dada) i, a partir d'aquí, les inspeccions es repetiran cada 15.

Aquesta és una de les principals conclusions de la reunió que mantingueren ahir horabaixa el president del Govern, Francesc Antich; el conseller de Treball, Eberhard Grosske; el conseller d'Obres Públiques i Habitatge, Josep Antoni Ferrer; el conseller de Turisme, Celestí Alomar; i el director general de l'Habitatge, Jaume Carbonero; amb els degans dels col·legis oficials d'arquitectes i d'aparelladors de les Balears, Antoni Ramis i Jaume Gibert, respectivament.

Ferrer expressà la necessitat de l'aplicació d'una legislació «que ja tenim» i la conveniència de la col·laboració dels arquitectes i dels aparelladors per dur endavant un seguit de mesures que ja estan en marxa, com la normativa d'ús i de manteniment d'edificis residencials i turístics, i una norma de control de qualitat de l'edificació. Aquesta està pendent del Consell Consultiu.

El conseller d'Obres Públiques i Habitatge anuncià que en una setmana es podria signar un protocol amb arquitectes, aparelladors i empreses constructores per engegar iniciatives de millora de la qualitat constructora. Sobre la inspecció tècnica d'edificacions, Carbonero reconegué que «els seus mecanismes legislatius i pràctics seran complexos, però, en tot cas, establirà revisions, en funció de l'antiguitat i d'altres paràmetres constructius dels immobles, per detectar possibles patologies en l'anàlisi dels elements bàsics d'estructura i de resistència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris