algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

UGT diu que el Govern haurà de pagar 6.000 milions als funcionaris

Promou una campanya per assolir els doblers congelats des del 1997

El secretari d'Acció Sindical d'UGT a les Balears, Miquel Àngel Bordoy, afirmà ahir que l'aplicació de la sentència de l'Audiència Nacional sobre l'anul·lació de la congelació salarial als funcionaris implicarà el pagament de 9.600 milions de pessetes. D'aquests, uns 6.000 hauran de ser abonats pel Govern balear si s'inclouen els abonaments dels 7.000 professionals de l'ensenyament.

S'ha de pensar que el 1997 els professionals de l'ensenyament pertanyien a l'administració central encara que un any després foren transferits a la Comunitat Autònoma. Per tant, el dubte és ara qui haurà de pagar aquests doblers. UGT admet en aquest sentit que el Govern balear no està suficientment dotat per fer front a aquesta responsabilitat. En qualsevol cas, UGT està disposat a fer una campanya perquè cada funcionari, de manera individualitzada, presenti un imprès sol·licitant que se li tornin els doblers que se li deuen a causa de la congelació de salaris. Segons UGT, la mitjana a tornar hauria de ser d'unes 300.000 pessetes de mitjana corresponents a 32.000 empleats públics.

Així mateix, UGT farà tot el que estigui a les seves mans per guanyar aquesta batalla en els tribunals, conscient que el Govern central ja ha anunciat que presentarà recurs davant l'Audiència Nacional. Però el segur és que UGT està decidida a presentar batalla i que aquesta decisió de l'Audiència Nacional de tornar els doblers es faci una realitat. Així mateix, UGT sap que el Govern balear està mal dotat econòmicament si finalment ha de fer front al pagament d'aquests 6.000 milions. Per tant, això implica que el problema esdevingui no només sindical, sinó clarament polític per la gran quantitat d'institucions implicades, ja que també afecta tots els ajuntaments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris