algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La neu fa acte de presència a la Serra

Avui s'esperen ratxes de vent superiors als noranta quilòmetres per hora

Les intenses precipitacions que es varen viure ahir a la totalitat de Mallorca, unides a les baixes temperatures, provocaren que al matí les cotes més altes de Mallorca aparaguessin cobertes de neu, sobretot a partir dels 900 metres d'altitud sobre el nivell de la mar, segons informacions remeses des del Centre Meteorològic de les Balears. El centre de Protecció Civil va haver de recomanar precacució als conductors que ahir havien de travessar la serra de Tramuntana, recomanació que continuarà per avui ja que les baixes temperatures poden provocar l'aparició de plaques de gel a la calçada.

El mateix centre es va plantejar la possibilitat de tancar alguna de les carreteres de la Serra, especialment la comarcal 711, ja que a la neu es va haver de sumar la presència d'una boira molt espessa que dificultava molt la conducció. Finalment no va fer falta tallar cap tram d'aquesta via, la que més pateix amb la neu, ja que enllaça Sóller i Lluc, tot i que els serveis d'emergència varen recomanar la circulació amb cadenes i amb la llum encesa per tal d'evitar accidents. Tot i que encara no hi ha dades sobre la neu recollida i els seus espessors, s'ha de de destacar que a la zona es varen registrar precipitacions de fins a 35 litres per metre quadrat. (Podeu veure més informació sobre els problemes de l'aigua i el trànsit a la plana 16).

Aquestes condicions climatològiques es mantindran fins avui, tot i que s'espera una petita pujada de les temperatures i forts vents de component Nord. L'Institut Nacional de Meteorologia preveu per avui dimarts a les Balears intervals nigulosos amb possibilitat de precipitacions dèbils a la meitat oriental de l'Arxipèlag i predomini de cels pocs ennigulats a la resta. Les temperaturess es mantindran estables i bufaran vents de component nord moderats o forts, amb ratxes molt fortes que poden arribar als noranta quilòmetres per hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris