muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Un equip de l'Hospital féu costat a la dona sahariana, el sector més desfavorit

Durant 15 dies infermeres i metges assistiren 200 pacients a la República Àrab

La inquietud per la cooperació amb els països en vies de desenvolupament i les ganes de conèixer altres maneres de viure i de fer feina varen ser els motius pels quals un grup de personal sanitari de la Fundació Hospital Manacor decidí viatjar cap a la República Àrab Sahariana Democràtica per intentar ajudar «un poble amb el qual tenim uns forts llaços històrics».

«Començàrem a moure'ns i tot d'una constatàrem les mancances que hi havia entre la població femenina, que és el sector de població més desfavorit als països del Tercer Món. Per això decidírem elaborar un projecte que pogués pal·liar les deficiències tant mèdiques com quirúrgiques en tot allò que fa referència a la ginecologia», expliquen Rosabel Belenguer i Natalia Legido, dues de les infermeres que han participat en el projecte.

Els altres sanitaris que hi participen són els ginecòlegs Luisa Burrel i Ramón Riera, l'anestesiòleg Javier Mata i la infermera Carmen Moiset. «La primera expedició s'havia de fer al setembre de 1999, però a causa de la situació política després de la mort del rei del Marroc, no ens varen concedir els visats i només hi poguérem enviar el material sanitari que havíem recollit».

Finalment, l'equip de sanitaris va partir cap a la RASD el desembre passat i hi varen treballar durant 15 dies, tot i que la intenció era estar-hi un mes. «Vàrem partir amb 500 quilos de material sanitari. En arribar allà haguérem d'acondiciar i preparar els quiròfans, com també organitzar l'emmagatzemament del material que havíem traslladat. Per fer-ho tinguérem la total col·laboració dels sanitaris d'allà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris