algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Una tribu urbana fa destrosses a la Casa del Mar de Portocolom

Han ocupat l'antiga església que hi ha darrere el centre

Els veïns de la zona de sa Bassa nova de Portocolom i els treballadors de la Casa del Mar estan atemorits per la presència des de fa mesos d'una tribu urbana que s'ha instal·lat a una església abandonada que hi ha a un solar darrere l'Institut Social de la Marina (ISM). Segons expliquen els treballadors de la Casa del Mar, on a més de l'ISM hi ha un Servei d'Atenció Primària de l'Insalud i la Confraria de Pescadors, «no ens atrevim a sortir al carrer perquè tenim por d'aquests joves».

La por dels treballadors i veïns està justificada si es té en compte que l'edifici de la Casa del Mar té només deu anys i encara que la façana presenti un bon aspecte, quan es passa a la part posterior que limita amb el solar on els joves hi tenen la seva particular «seu», sembla que es tracti d'un altre edifici. Fanals romputs, restes de botelles de vidre, finestres destrossades, restes de foc just a una de les entrades del centre. A més, les parets són plenes de pintades.

L'altre dia però, una treballadora del centre, mentre estava asseguda a la seva taula de feina, començà a sentir que llançaven objectes a la paret i les finestres de darrere ella. «Eren uns al·lots que tiraven botelles de vidre contra la façana, els agafaven d'un contenidor de vidre. M'haurien pogut fer mal si alguna de les botelles hagués romput el cristall de la finestra», comenta l'afectada.

El que més preocupa als veïns és que «no són berganteries d'al·lots perquè n'hi ha que vénen amb cotxe, se solen reunir de vespre. A més, veiem coses rares, tenen altres interessos per reunir-se que el simple fet de trobar-se, hi ha tràfic de drogues», assegura una veïna. El lloc de reunió havia de ser una església però que no s'acabà de construir. Ara està destrossada també pels joves, que està plena de grafits. A més, el fems s'acumula per tots els racons. Els joves han arrabassat els blocs de les parets i amb ells s'han construït una mena de taula i cadires.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris