algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

La comunitat musulmana reclama ajuda per mantenir la mesquita

El local funciona també com a centre d'acollida per a immigrants

La comunitat musulmana d'Inca fa una crida pública per aconseguir suport econòmic per mantenir en funcionament l'única mesquita que hi ha a la ciutat. Aquest centre religiós es va obrir a començaments del 99 i es troba ubicat en un local comercial al carrer Jaume Salord. El portaveu de l'associació Benteyeb, Askir Abdellah, va explicar que aquesta instal·lació funciona no només com un centre religiós sinó que té un caire social. I és que, de fet, el local actua de forma efectiva com el centre d'acollida d'immigrants que l'administració no ha arribat a posar en marxa.

Així aquestes persones, principalment de nacionalitat algeriana, marroquina o senegalesa, quan arriben a la ciutat disposen d'un lloc on dormir un dies i on se'ls facilita aliment fins que trobin una feina i una casa. A part a la mesquita també s'ofereix formació sobre l'Alcorà, la sagrada escriptura dels musulmans, per als més joves, així com ensenyament de l'àrab, per la qual cosa es té llogat un professor. Ara la comunitat es troba amb el greu problema que els han pujat el lloguer que pagaven pel local de 80.000 a 90.000 pessetes, per això aspiren a disposar d'un local en propietat.

Davant aquestes desmesurades despeses, es demana la solidaritat ciutadana tant de creients musulmans com d'altres religions. Tothom que vulgui pot realitzar la seva aportació al número de compte 2100 0800 52 0100394366 de La Caixa o també adreçar-se al telèfon 619 1962 18. D'altra banda, ahir el PSM va emetre un comunicat recordant al batle Pere Rotger que la cobertura social dels transeünts com ara immigrants és competència municipal. El PSM critica així la postura de Rotger que havia excusat la paralització del projecte d'obertura d'un centre d'acollida a la falta d'entesa entre el Govern i el Consell Insular respecte del finançament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris