nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

La pujada salarial als funcionaris crea un gran desconcert als ajuntaments

Els polítics locals no saben si la sentència judicial afecta l'administració municipal

La sentència judicial de l'Audiència Nacional que obliga les administracions públiques a actualitzar els salaris dels funcionaris ha sembrat un gran desconcert i incertesa, sobretot als ajuntaments. La situació de les administracions municipals davant aquesta sentència és més que confosa, per ara. Almanco això és el que es desprèn del coneixement de causa que en tenen els batles.

Aquesta situació és especialment preocupant als ajuntaments mitjans i grossos, que seran els que patiran una sacsejada més forta a les seves arques si han d'abonar determinades indemnitzacions. I és que com comenta el batle de Sóller, Joan Arbona, «aquest és un problema que ha generat el Govern central i que ara patirem els ajuntaments, ja que ens trastocarà molt els pressuposts per a enguany». Els dubtes comencen en primer lloc per si la sentència afecta l'administració municipal. Per aquests motius són molts els batles, entre ells la de Calvià, Margarita Nájera, que han demanat informes jurídics per aclarir-ho. Nájera també fa comptes consultar amb el departament de Dret de la Universitat.

Una altra incògnita és si tots els treballadors municipals es veuran afectats per la pujada incloent el personal laboral o si són només estrictament els funcionaris. En principi i segons les primeres estimacions d'alguns ajuntaments, les indemnitzacions a pagar als funcionaris podrien fregar les 400.000 pessetes, dependent de la seva categoria laboral. Així, per exemple, a Inca s'han fet uns primers càlculs que suposarien una despesa d'entre 25 i 30 milions. El batle, Pere Rotger, digué que si no hi ha més remei ho pagarà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris