algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les Balears comptaran amb una Universitat Oberta abans de l'any 2003

Prèviament, segons el Govern, es podria arribar a un acord amb la de Catalunya

El Govern balear va anunciar ahir que els ciutadans de la Comunitat Autònoma disposaran aquesta mateixa legislatura d'una Universitat Oberta pròpia. Aquest centre educatiu faria les funcions d'una universitat a distància. L'anunci el va fer ahir el conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcias, després de la roda de premsa que cada divendres ofereix en acabar el Consell de Govern al Consolat de la Mar.

Segons Antoni Garcias, «la Universitat Oberta de les Illes Balears és un objectiu a curt termini, és a dir, perquè estigui llest aquesta legislatura». L'actual legislatura autonòmica acaba a mitjan de l'any 2003, per la qual cosa, si el Govern balear vol posar en marxa la Universitat Oberta de les Illes Balears aquesta legislatura el darrer curs que té per fer-ho és el del 2002/2003, que comença l'any que ve. Garcias va comentar que la idea es pot dur a terme «en col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears (UIB)», però va deixar caure que la creació del centre educatiu universitari a distància tampoc no és imminent.

«El principal problema és el financer. S'han de menester bastants de doblers», va puntualitzar el conseller de Presidència. No obstant això, segons va explicar Antoni Garcias, es podria donar el cas que hi hagués una passa prèvia a la Universitat Oberta Balear pròpia, que podria ser la firma d'un conveni amb la Universitat Oberta de Catalunya. Així, el conseller Garcias va assegurar que «podríem arribar a un acord amb la Universitat Oberta de Catalunya, però encara no hi ha res en concret, és un tema pendent del que hem de parlar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris