algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Els funcionaris autonòmics cobraran un complement de 50.000 pessetes

La partida de 650 milions ja està prevista dins els pressuposts per a l'any 2001

Els funcionaris i personal laboral de la Comunitat Autònoma cobraran una paga única de 50.000 pessetes, segons aprovà ahir el consell de Govern a proposta del conseller de la Funció Pública i Interior, Josep Maria Costa. Aquesta retribució s'ha consolidat l'any 2001 després de l'acord arribat entre administració i sindicats el passat exercici. El complement s'incorporarà a la nòmina dels empleats públics de serveis generals, sanitaris i docent pel concepte retributiu de «complement específic». Per al personal laboral, l'increment serà retribuït en concepte de «complement d'insularitat».

A més d'aquesta paga, els funcionaris veuran incrementades les seves retribucions un 2%, tal com s'ha fixat als Pressuposts Generals de l'Estat per aquest any. El Govern ja ha previst una partida de 650 milions dins els seus pressuposts amb la finalitat de compensar la pèrdua del poder adquisitiu dels empleats públics.

En relació a la recent sentència de l'Audiència Nacional, que obliga al pagament de l'IPC de l'any 1997 a més dels retards als funcionaris dependents de l'Estat, el conseller de Presidència, Antoni Garcias, digué que no volia entrar a valorar cap responsabilitat que pogués tenir el Govern balear per pagar aquests deutes, malgrat que la resolució judicial no parla en cap moment de les comunitats autònomes. Garcias reclamà que el Govern central assumís la seva responsabilitat i que fos capaç de resoldre els seus problemes, «malgrat que les comunitats ja estam acostumades que Madrid ens traslladi els seus conflictes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris