nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Més de 1.500 equatorians de les Balears no tenen la residència

L'Associació Velasco Ibarra i USO demanen una reunió amb Cirer

«A les Balears es troben més de 2.300 persones equatorianes, de les quals més de 1.500 mantenen una situació irregular o amb els tràmits pendents». Així ho varen denunciar ahir la Unió Sindical Obrera (USO) i l'Associació d'Equatorians a les Balears Velasco Ibarra. Ambdues organitzacions, en un comunicat, explicaren que «es tracta del primer gran component nacional equatorià que va arribar a les Balears durant l'any 2000, dels quals 833 s'empadronaren a Palma el primer semestre de l'any passat, i són ja 300 els associats de la Velasco Ibarra».

Aquesta darrera organització, creada fa poc a l'empara del Departament d'Immigrants d'USO a les Illes Balears, va sol·licitar ahir una reunió amb la delegada del Govern central, Catalina Cirer, per tractar la situació dels més de 1.500 equatorians en situació irregular o amb els tràmits pendents.

Segons aquestes dues organitzacions, «davant de les negociacions que es duen a terme entre el Govern espanyol i l'equatorià sobre la situació dels immigrants equatorians a Espanya, entenem que el Govern espanyol, en la seva incapacitat de reconèixer i d'acceptar la inviabilitat i la hipocresia latent en la nova Llei d'estrangeria, intenta emmascarar-la a través de pactes suposadament benvolents en lloc d'agafar el bou per les banyes i d'actuar positivament davant la realitat social».

El sindicat i l'associació equatoriana afegeixen que «és surrealista intentar empaquetar immigrants equatorians cap al seu país pel cost econòmic que suposa en el tresor de l'Estat i per la manca de garanties respecte a la possibilitat de retorn derivades del cost del bitllet, de la possible situació d'endeutament de l'immigrant que hipoteca les seves pertinences per venir i de la situació d'inestabilitat política i econòmica de l'Equador, país amb una inflació anual superior al 100%».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris