algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

El cònsol argentí a Barcelona no parlarà a la comissió del cas de Formentera

Freixas diu que no és un «franctirador» i que coneix l'afer poc més que per la premsa

El cònsol general de l'Argentina a Barcelona, Julio A. Freixas, va assegurar ahir que «en principi no acudiré a les Balears per declarar davant la comissió parlamentària que investiga el cas Formentera». Sobre el cas, Freixas va comentar que «n'he sentit parlar molt perquè ha tingut bastant de ressò als mitjans de comunicació, però no en sabem res més».

El president del Parlament balear, Maximilià Morales, va anunciar dimecres que la comissió parlamentària encarregada d'investigar el presumpte empadronament irregular de ciutadans argentins no residents a Formentera ha acordat prendre declaració, el pròxim 6 de febrer, a l'ambaixador de l'Argentina a Espanya, Ricardo Lafferrieri; a Julio A. Freixas i al cònsol general d'Espanya a Rosario (Argentina), Nicolás Martín; a més de a altres excàrrecs del PP.

Les raons que va argumentar Freixas per no venir a declarar són que «no som un franctirador; comprendreu que depenem del Ministeri d'Afers Exteriors del Govern argentí i no feim habitualment aquestes coses». Davant aquest raonament i tenint en compte que l'Ambaixada de l'Argentina delega la majoria de les funcions i tasques relacionades amb les Balears al Consolat general que encapçala Julio A. Freixas, és poc probable que l'ambaixador, Ricardo Lafferieri, acudeixi per la seva part a la comissió.

A més a més, tot i que la citació es va enviar dimecres, tant fonts de l'Ambaixada de l'Argentina a Espanya com el mateix Julio A. Freixas encara no havien rebut ahir dematí la notificació del Parlament balear. De totes maneres, segons va assenyalar Maximilià Morales dimecres i segons ahir fonts parlamentàries varen recordar a aquest diari, «la sol·licitud de compareixença no és un mandat imperatiu, per la qual cosa no estan obligats a acudir davant la comissió parlamentària» perquè no són residents a les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris