nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Cort denunciarà vuit persones per les protestes del 30 de desembre

Un manifestant serà acusat d'«ultratge a la bandera espanyola» i els altres, d'«injúries»

61008

Els actes «vandàlics» del 30 de desembre varen indignar tota la Corporació.

L'Ajuntament de Palma presentarà denúncia i es personarà contra vuit persones acusant-les de ser els responsables dels «actes vandàlics» ocorreguts durant l'ofrena floral al rei en Jaume, el passat 30 de desembre. La Policia Local té identificats físicament els vuit responsables màxims dels insults, injúries i llançada d'ous contra les autoritats, i l'ultratge contra la bandera espanyola. D'aquestes vuit persones, totes elles mallorquines, n'hi ha tres de les quals s'ha esbrinat la filiació. «Sabem qui són, però estam esperant que acabin la resta de les investigacions per posar-ho tot en mans dels jutges», explicà a aquest diari el comissari en cap de la Policia, Joan Mut.

El batle denunciarà aquestes persones pels atacs que varen rebre diferents membres de la Corporació el dia 30 de desembre. «Si la Corporació no actua nosaltres podem investigar, però les injúries sols arriben al jutge si hi ha una denúncia, no així l'agressió a la bandera espanyola, en la qual el jutge actuarà d'ofici», explicà Mut.

Deixant de banda les investigacions policíaques, la sessió plenària d'ahir va viure un intens debat que es va resoldre amb l'aprovació d'una moció de condemna dels actes violents que va ser aprovada per unanimitat per totes les forces, després d'un dur debat que acabà amb la supressió de tres línies polèmiques que els regidors de l'oposició consideraven absurdes «perquè generalitzen i fan culpables tot el moviment nacionalista i independentista».

Les forces democràtiques aprovaren que «l'Ajuntament en ple acorda fer pública la seva decidida repulsa i el seu rebuig als fets vandàlics i violents que tingueren lloc el 30 de desembre del 2000 durant l'ofrena floral al rei en Jaume a la plaça d'Espanya de la nostra ciutat. L'Ajuntament en ple proclama la seva absoluta i ferma defensa «dels valors de la tolerància, respecte de la pluralitat ideològica i de la convivència pacífica, com a pilars d'un règim democràtic dels ciutadans de Palma».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris