algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

La manca d'entesa entre Govern i CIM atura l'obertura d'un centre d'acollida

La posada en marxa de la instal·lació fou pactada fa un any per les administracions

La manca d'entesa entre el Govern balear i el Consell Insular té aturat des de fa un any la posada en marxa d'un centre d'acollida a Inca. Les negociacions entre la Conselleria de Benestar Social i el CIM sobre les transferències han anat deixant aparcat aquest projecte. La necessitat de disposar d'una instal·lació d'aquest tipus s'ha tornat a posar de manifest arran del recent desallotjament dels immigrants que vivien a una casa ruïnosa a sa Pobla.

Ara fa més d'un any es va produir una situació similar amb l'ocupació de les cases dels mestres per part d'uns immigrants peninsulars. Llavors l'Ajuntament va arribar a un principi d'acord amb el Consell i el Govern per utilitzar com a centre d'acollida el pis superior del menjador social que té obert Càritas a la ciutat. Això suposava rescatar el projecte que havia presentat aquesta entitat. El projecte preveia 16 places amb un cost anual d'entre 16 i 18 milions.

Per finançar el centre l'Ajuntament d'Inca es comprometé a aportar-hi 5 milions, mentre que el Govern almanco altres 8. El Consell també hi posaria una part. El problema sorgí en aquest moment, ja que des del CIM no es vol que aquest compromís d'aportar doblers s'inclogui com d'altres en el paquet de transferències que s'ha de fer. Així, Benestar Social hauria de posar els doblers de la part que no ha de transferir. Des de llavors les converses sembla que no han avançat i l'Ajuntament està a l'espera que el Govern digui coses. Per això el batle, Pere Rotger, demana al Govern que faci una passa endavant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris