algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Educació demana a Cort almanco 26 mil metres quadrats per a nous centres

El menysteniment entre institucions força Damià Pons a fer explícites totes les necessitats

El conseller d'Educació, Damià Pons, ha remès a l'Ajuntament de Palma un escrit raonat en què explica les necessitats de noves construccions escolars a la capital de les Balears, quantificades en un nou institut de secundària, l'ampliació de l'actual institut Joan Alcover i dos centres de primària, a més d'espai per a obres en altres col·legis. El conjunt de nous terrenys que es necessiten per a bona part d'aquestes obres "algunes ja disposen de solars escollits" no és inferior a 26 mil metres quadrats.

La carta ha estat adreçada al batle, Joan Fageda, després d'un seguit de circumstàncies negatives per al departament autonòmic, que va veure rebutjada inicialment una petició de solars per a l'ampliació de l'actual institut Joan Alcover i la pèrdua d'un solar que, destinat a Educació, l'Ajuntament destinà a altres finalitats en no haver-ne rebut sol·licitud de la Conselleria. El document és extens i raonat amb totes les dades d'escolarització saturada a les zones en què es demanen els terrenys.

Així, a les zones del Coll d'en Rabassa, es Molinar, Son Ferriol i Can Pastilla, es demanen 12.150 metres quadrats per construir-hi un nou institut d'ESO, atès que el nombre d'alumnes per grup als centres públics existents és «molt alt i supera en alguns cursos la ràtio màxima que estableix la LOGSE»; almanco tres col·legis de la zona acullen encara 216 alumnes de primer cicle d'ESO, els quals no troben lloc en instituts. Els centres privats concertats també superen les ràtios.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris