algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'excés de càrrega als murs de marès féu caure el Tívoli, segons els Bombers

Vidal retira l'expedient de l'hotel perquè no es perdi cap mena de documentació

«La causa més probable de l'esbucament de l'edifici és imputable a un excés de càrrega sobre uns murs de marès que, possiblement, no estiguessin preparats per suportar aquestes càrregues». Així es conclou l'informe dels Bombers de Palma, comandats per Guillem García, respecte de la investigació que el cos ha realitzat sobre l'hotel Tívoli, document que ahir va ser entregat al Grup Operatiu de la Policia Local.

L'informe dels funcionaris assegura que els murs de càrrega de les façanes estan constituïts per fàbrica de marès de 15 centímetres de gruixa, menys a la primera planta, on sembla que eren de 20 centímetres. Aquesta dada demostra que es tracta d'una construcció antiga, ja que actualment el marès no s'empra com a mur de càrrega, perquè es tracta d'un material que la Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge no té en el seu registre de materials homologats per a murs de càrrega.

El punt novè de l'informe dels Bombers explica que «entre les runes no s'han trobat restes que denotin la presència de pilars de formigó a la zona d'esbucament, la qual cosa indueix a pensar que els forjats s'aguantaven directament sobre els murs de marès esmentats anteriorment». Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, va ordenar ahir retirar l'expedient d'obres CN00/01450, corresponent a l'hostal Tívoli, de l'Oficina Municipal de Llicències d'Obres per tal d'evitar sostraccions de documentació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris