muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Grosske destaca els avanços en la inserció laboral de dones, joves, discapacitats i exclosos

La Mesa de Diàleg Social i el Govern celebraren ahir el primer aniversari del Pacte per a l'Ocupació

El Pacte per a l'Ocupació, la Cohesió Social i el Foment de l'Economia Productiva celebrà ahir el seu primer aniversari de vigència amb una reunió institucional en el Consolat de la Mar. En el pacte hi participen les organitzacions empresarials i sindicals més representatives que integren la Mesa del Diàleg Social (UGT, CCOO, USO, STEI, CGT, CAEB, PIME, UNAC, UCABAL i AELIB) i el Govern de les Illes Balears a través del seu president, Francesc Antich, i del conseller de Treball i Formació, Eberhard Grosske, que a més actua com a president de la Mesa.

En sengles discursos institucionals, Antich i Grosske destacaren la voluntat que mantenen els integrants del pacte de donar-li continuïtat com a mostra de la seva eficàcia. El conseller de Treball indicà que «es tracta d'un pacte viu, no és un document emmarcat o guardat en un calaix. El pacte creix en entitats adherides, cadascuna amb les seves perspectives, i en uns continguts en un marc de diàleg i està servint per a la inserció laboral, amb annexos específics, de col·lectius amb dificultats en aquest sentit, com puguin ser les dones, els joves, els discapacitats i les persones que pateixen algun tipus d'exclusió social».

En el seu balanç sobre les iniciatives duites a terme des que el pacte es va fer efectiu, la Conselleria de Treball destacà l'aprovació de mesures per regular les ajudes a la formació i el treball a domicili, i per fomentar la creació de llocs de feina en substitució de les hores extraordinàries, la contractació de dones, els contractes de substitució i l'explotació de nous sectors d'ocupació». Així mateix, s'ha desenvolupat l'avantprojecte de la llei de cooperatives, s'ha incrementat la divulgació dels sistemes de creació d'empreses d'economia social i s'han augmentat les ajudes a aquestes entitats.

Treball també destacà el pla de xoc contra la sinistralitat, la constitució de la Comissió Territorial de la Inspecció de Treball, la implantació de la jornada de 35 hores setmanales a l'Administració autonòmica i la creació del Consell Econòmic i Social, del Servei Balear d'Ocupació, del Consell de Formació Professional i de l'Observatori Laboral. Grosske també assenyalà altres mesures generals com el complement per a les pensions més baixes, el pla de rehabilitació d'habitatges, la creació de l'Institut de la Dona, la moratòria de grans superfícies comercials i l'aprovació de la Llei de comerç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris