nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

El CGPJ admet que 100.000 assumptes penals a Palma superen el límit raonable

Amb dos partits judicials a Calvià, minvarà un 25% la càrrega sobre la capital balear

La vocal per a les Balears del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Elisa Veiga, admeté ahir que els 100.000 assumptes penals tramitats pels deu jutjats d'Instrucció de Palma durant l'any 2000 «estan per sobre de la mitjana raonable», malgrat que en ocasions es tracta de «diligències prèvies que no ofereixen el volum real de cada jutjat».

El CGPJ, que ahir dugué a terme una sessió plenària a Palma, es mostrà favorable a la creació d'un nou partit judicial a Calvià, que es desdoblaria en dues parts i agafaria tota la zona occidental de Mallorca, per alleugerir la pressió que pateixen els jutjats d'Instrucció de la capital balear. Elisa Veiga indicà que aquest nou partit judicial minvaria un 25% la càrrega d'assumptes a Palma i faria innecessària la creació dels dos jutjats d'Instrucció, l'11 i el 12, que havia reclamat el jutge degà, Pere Barceló.

El president del Consell General del Poder Judicial, Javier Delgado Barrio, digué que la justícia a les Balears «respon a la fotografia estatal, però millorada». El problema se centra, segons Delgado Barrio, en la desertització de la carrera judicial, ja que manquen uns 500 jutges. «Les Balears milloren àmpliament la mitjana estatal, perquè existeixen 93 places i tan sols vuit es troben desertes». El màxim responsable del Poder Judicial digué també que el nivell de resolucions dels jutges que exerceixen a les Illes «és millor des del punt de vista quantitatiu».

Per als propers deu anys, el CGPJ preveu crear 36 places de jutges a les Balears i confia que el problema de la manca de magistrats ja estarà resolta en el termini. Durant el ple d'ahir s'aprovà la signatura d'un conveni amb el Govern i la UIB per tal que l'estudi i l'acreditació de coneixement del Dret Foral per part de jutges i magistrats sigui considerat com a mèrit per aconseguir la destinació dins les Illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris