muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Cort restringeix més els horaris de la Llonja i obliga els bars a tancar a la una

L'Ajuntament iniciarà mesuraments sonomètrics a la plaça Gomila i passeig marítim

Un total de seixanta bars i restaurants de la Llonja hauran de tancar les seves portes a la una de la nit de diumenge a dimecres i a les tres de la matinada els dijous, divendres i dissabtes. Així ho acordarà avui l'Ajuntament de Palma en la seva sessió plenària, que també aprovarà la declaració de Zona Acústicament Contaminada per a la barriada durant els propers dos anys.

La música als establiments s'apagarà a la mateixa hora en què es tanquin les portes dels establiments, amb la qual cosa l'amenització musical romandrà oberta una hora més que en l'actualitat durant els caps de setmana. Els establiments que tenen la llicència de funcionament atorgada com a cafè-concert o cafè teatre i que fins ara romanien oberts fins a les sis de la matinada també hauran de tancar les seves portes a les tres.

Cort ja ha detectat el trasllat dels habituals de la Llonja cap a altres zones de la ciutat, especialment el passeig marítim, la plaça Gomila, i als bars no afectats per la contaminació acústica a la Llonja. L'àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Palma inspeccionarà també tots els locals d'aquestes àrees i iniciarà mesuraments sonomètrics. Cort assegura que més de 40 persones han perdut el seu lloc de feina i que alguns dels establiments han hagut de tancar les seves portes, però no està disposat a pagar cap mena de sanció econòmica als empresaris.

La tinent de batle de Sanitat, Maria Crespo, anuncià que «ens agradaria molt la creació d'una àrea d'oci allunyada de les àrees residencials de la ciutat, però suficientment a prop, en aquest sentit, el moll Vell seria ideal».

Per la seva banda, Feli Marcos, de l'associació de veïns del Puig de Sant Pere, assegurà que «aquestes mesures empreses per part de l'Ajuntament de Palma són un despropòsit total perquè no suposa solucionar els nostres problemes. En cap cas no s'està garantint el nostre descans, perquè només podrem dormir a partir de les tres i mitja de la nit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris