muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El PP vol la creació d'un consorci entre Consell i Govern per finançar la UNED

Salom diu que el PSM cerca la desaparició de la universitat i perjudica 2.600 mallorquins

El Partit Popular va presentar ahir al Consell Insular de Mallorca (CIM) una proposta perquè la institució mallorquina insti el Govern balear a crear un Consorci que tengui per finalitat el sosteniment i la direcció del Centre Associat de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). La proposta, firmada pel cap del grup popular al CIM, Jaume Font, també inclou que es mantengui els 55 milions de subvencions del CIM a la UNED i que el CIM s'integri dins el consorci, igual que ja han fet els consells de Menorca i Pitiüses.

Des de la vicepresidència del Consell Insular de Mallorca, encapçalada per Maria Antònia Vadell, s'ha pres la decisió de deixar el Patronat de la UNED a partir de l'1 de gener del 2002, segons recorda el PP en la proposta presentada ahir. En la presentació de la proposta a la premsa, realitzada en una roda de premsa pels diputats populars al CIM Aina Salom i Joan Flaquer, la diputada va acusar el PSM de «cercar la desparició de la UNED». «No crec que hagi estat una decisió exclusiva de la vicepresidenta del CIM, Maria Antònia Vadell, sinó que crec que el seu partit i l'àrea d'Educació del Govern balear, governada pel PSM, han participat en la decisió», va explicar Salom.

La diputada del PP va recordar que «aquesta mesura afecta 3.400 estudiants matriculats a la UNED, dels quals 2.600, un 73 per cent, són mallorquins. El perfil d'aquesta gent és de persones majors de 30 anys que estan adquirint la seva formació universitària alhora que fan feina. Creim que els 55 milions que aporta el Consell Insular de Mallorca no és un gran sacrifici si tenim en compte que la presidenta Maria Antònia Munar s'ha gastat 60 milions a editar un vídeo de 30 segons per fer una campanya del CIM i es gasta altres molts de milions en dois».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris