nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La comissió del cas Formentera cita a declarar l'ambaixador de l'Argentina

També s'ha cridat el cònsol general a Barcelona i el cònsol espanyol a Rosario

La comissió parlamentària encarregada d'investigar l'anomenat cas Formentera, el presumpte empadronament irregular de ciutadans argentins no residents a les Balears, ha acordat prendre declaració a l'ambaixador d'Argentina a Espanya, Ricardo Lafferrieri. També estan citats per exposar la seva opinió i informar sobre aquest assumpte el cònsol general d'Argentina a Barcelona, Julio A. Freixas; el cònsol general d'Espanya a Rosario (Argentina), Nicolás Martín; l'exsecretari general del partit Popular a Eivissa, Manuel Alonso Fernández, i l'exregidor de l'Ajuntament de Formentera, Cándido Valladolid.

Així ho va anunciar ahir el president del Parlament balear, Maximilià Morales, qui va deixar clar que la sol·licitud de compareixença «no és un mandat imperatiu, per la qual cosa no estan obligats a assistir davant de la comissió parlamentària». Segons va explicar, el Parlament no contempla destinar cap partida pressupostària per costejar el desplaçament fins a Palma de les autoritats convocades i afegí que «la Cambra té confiança en què les persones citades acudiran, perquè si no no hauria duit a terme aquesta petició».

També va avançar que la comissió no permanent d'investigació del cas Formentera està estudiant la possibilitat de desplaçar-se fins l'Argentina per prendre declaració als residents, i que en aquest cas el Parlament estaria disposat a sufragar les despeses d'aquest viatge. La compareixença d'Emilio Lafferrieri està prevista per al pròxim 6 de febrer a les 18.30 hores i aquest mateix dia, a les quatre i mitja, acudirà al Parlament Manuel Alonso Fernández.

La comissió d'investigació ha citat per al dimarts 13 de febrer a Julio A. Freixas, a les 16.30 hores, i a Nicolás Martín a les 18.30 hores, mentre que el dia 20 d'aquest mateix mes declararà Cándido Valladolid. En el cas Formentera s'investiga la suposada inscripció irregular en el cens de l'Illa de 74 immigrants de les Balears residents a l'Argentina, sense cap mena de relació aparent amb la Pitiusa menor, que votaren a les eleccions autonòmiques celebrades el 13 de juny de 1999.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris