algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els 25 tests de vaques boges a les Balears han resultat tots negatius

La malaltia, de moment, continua descartada a la Comunitat

Els 25 tests de vaques boges realitzats, de moment, a les Balears han presentat tots ells un resultat negatiu. Aquestes 25 proves (de 25 vaques de més de 30 mesos sacrificades a les Illes) són totes les procedents de les Balears que ha pogut analitzar el laboratori que el Ministeri d'Agricultura té a la localitat madrilenya d'Algete, per la qual cosa, a hores d'ara, es descarta la malaltia de l'encefalopatia espongiforme bovina (EEB) a la nostra comunitat. De moment, en el conjunt de l'Estat, encara s'està enfora de la quantitat, 60, considerada oficial per declarar una epidèmia d'EEB. A l'espera de confirmacions de casos sospitosos, el nombre de vaques boges detectades a Espanya no supera, per ara, la desena.

Pel que fa a les Balears, malgrat que de moment es descarta la presència de la malaltia de les vaques boges, el consum de carn de vedell s'ha vist reduït dràsticament i en els mostradors de les carnisseries es poden observar les peces de boví, fins i tot argentines, sense gaire demanda, mentre que el pollastre i el porc són exigits més que mai. El xot encara es veu perjudicat per la recent crisi de la llengua blava. Mentrestant, ja s'han posat en marxa mesures per compensar els engreixadors de carn de boví afectats per la caiguda en picat del consum d'aquest producte.

La Unió Europea (UE) i el Ministeri d'Agricultura compraran a ramaders i escorxadors els excedents de carn bovina i les vaques que superin els 30 mesos. Aquestes darreres, considerades grup de risc de la malaltia, seran destruïdes. Es calcula que els bovins majors de 30 mesos a les Balears són uns 3.000 d'una població total d'uns 35.000. La compra d'aquesta carn s'engloba en un pla d'intervenció comunitari que té per objectiu aturar els efectes del descens en el consum de vedells.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris