algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Secar de la Real lluita contra el futbol

Els veïns no volen que es construeixi el camp que emprarà en el futur el club esportiu La Unió

Els veïns del Secar de la Real es manifestaren ahir en contra de la construcció a la seva barriada d'un camp de futbol, que serà gestionat per l'entitat esportiva La Unió. Per aquest motiu intentaren durant el migdia paralitzar-ne durant una hora les obres de construcció. A causa d'això una trentena de persones es va situar davant dels camions i de les pales excavadores per evitar que continuassin la feina.

Els veïns del Secar de la Real s'han oposat sempre a la construcció d'aquest camp de futbol, que a més a més aïlla els seus habitatges per complet, ja que s'edifica sobre un terraplè, al qual després s'hi hauran de sumar les parets i els enreixats. Els veïns asseguren que aquest projecte no respecta el Pla General d'Ordenació Urbana de Palma. «El projecte no solament abraça el solar inicialment previst per a zona esportiva, sinó que també penetra a la zona adjacent i destinada a equipament docent o escolar».

Els veïns asseveren que aquest projecte suposa una greu lesió dels interessos econòmics i urbanístics dels veïns immediats al camp de futbol, ja que a la comercialització i a la venda de solars i edificacions, l'empresa urbanitzadora, a més a més de compensar en el cost gran part dels solars destinats a aquesta finalitat, ha emprat com a element de plusvàlua la possibilitat d'ús en el futur d'uns equipaments d'acord amb el model que es comercialitzava i que incloïa zones enjardinades, esportives i escolars.

«El projecte de camp de futbol que s'està construint és un atemptat contra el pla inicial que es va vendre. Atempta directament contra el projecte d'una zona més o manco tranquil·la i de construccions d'un determinat confort i qualitat de vida. No existeix cap argument per qualificar aquest projecte com a necessari i ineludible en benefici del bé comú en contra dels interessos particulars de ciutadans. El club La Unió té un camp de futbol, Cas Vicari, cedit generosament des de fa molts anys pel Bisbat i en una zona que no molesta ningú».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris