bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'esquerra protesta davant la Delegació del Govern per la Llei d'estrangeria

Devers 200 persones donaren suport ahir a la concentració convocada per EU

68406

Esquerra Unida congregà dos centenars de persones.

T.Ayuga.

Devers 200 persones es concentraren al vespre davant la Delegació del Govern per protestar contra la reforma de la Llei d'estrangeria, que ahir mateix entrà en vigor, perquè la consideren «reaccionàira» i «negativa». EU convocà la concentració d'ahir «com a mesura puntual, urgent i ràpida», en paraules d'un membre d'aquest mateix partit, Miquel Cruz. I és que des d'aquesta formació fan comptes que «aquesta sigui la primera fita d'una campanya de mobilització sostinguda que pensam dur endavant per denunciar la Llei d'estrangeria».

Miquel Rosselló, coordinador d'EU a Mallorca, que definí l'acte d'ahir com a «merament testimonial», es dirigí al fòrum per deixar clar que es continuarà lluitant per combatre aquesta «injustícia». «La Llei és injusta, atempta contra els interessos dels ciutadans immigrants. Els deixa com a ciutadans de segona en un país democràtic i això és inacceptable», sentencià. Després afegí que el propòsit del Govern central és «posar barreres a la mar, i aquesta no és realitat. Passat demà tornaran a venir».

El portaveu d'EU, David Abril, afegí que «s'estan manejant xifres falses. La Delegació del Govern diu que hi ha un milenar d'immigrants que han rebut la carta en què se'ls decreta l'expulsió, però això és ridícul perquè amb la quantitat de gent que hi ha residint i fent feina a l'Illa aquesta xifra puja a 8.000 o 9.000 persones».

Abril també posà de manifest que EU presentarà una moció en el Parlament perquè es donin descomptes de viatge a aquests ciutadans que no tenen papers i també que es puguin beneficiar d'altres conceptes, com el fet de ser família nombrosa. Així mateix recordà que la CITE (Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers) fa comptes proposar als membres del Pacte que aprovin en el Parlament un recurs d'inconstitucionalitat de la Llei. Una proposta que ja disposa del suport d'EU.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris