muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Llabrés presenta els cursos de formació i defuig la polèmica del finançament

Els cursos de català, amb un total de quaranta, tornen a ser els que tenen més oferta

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Palma, Jordi Llabrés, presentà ahir la segona oferta de cursos de formació per adults i aprofità l'avinentesa per defensar-se de les acusacions fetes per part de la Conselleria de Treball i de l'empresa IDC respecte del finançament irregular amb fons europeus d'aquests cursos.

Llabrés explicà que des de l'any 1991 hi ha tres empreses que gestionen els cursos per a la gent gran: l'OCB, que imparteix els de català; IDC i Estudi 6 que s'encarreguen de la formació bàsica i Estudi 6, que es dedica als cursos ocupacionals. En concret en el 1999 es feren tot un seguit de cursos amb suport europeu a través del pla Mestral de formació. Aquests cursos estaven subvencionats al 75% per part de la Unió Europea i al 25% per part de Cort.

IDC va realitzar aquests cursos i va rebre per ells l'aportació europea, mentre que la part de Cort va anar a parar a les arques d'Estudi 6, empresa que es va dedicar a gestionar la matriculació dels alumnes i realitzà la captació i la publicitat dels cursos en virtut del contracte que el lliga a Cort. Les dues empreses varen guanyar els seus contractes per concurs públic. Llabrés va explicar que «el que passa és que la gent d'IDC volia cobrar el 100% en contra del conveni d'adjudicació dels cursos que tenim redactat i signat per part del secretari de la corporació».

Una vegada aclarida aquesta polèmica, Llabrés va explicar que aquest segon torn de cursos per adults compta amb 14 cursos de formació professional i 40 de llengua catalana, molts d'ells adreçats a estrangers i immigrants. Cort també ofertarà un curs d'espanyol d'integració precisament adreçat a aquest col·lectiu. El període d'inscripció es va obrir ahir i romandrà obert fins dia dos de febrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris