muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Europa exclou del pla Urban la reforma de la Soledat i del Polígon de Llevant

Cort perd així més de dos mil milions de pessetes per finançar aquest projecte

L'Ajuntament de Palma deixarà d'ingressar aproximadament uns 2.000 milions de pessetes provinents de la Unió Europea en ser refusat pels responsables d'admetre els projectes al pla Urban, el pla de recuperació de les barriades de la Soledat i el Polígon de Llevant. Aquesta exclusió va ser confirmada ahir als mitjans de comunicació per part del regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, Rafel Vidal, que en el moment de presentació del projecte ja va aventurar que seria complicada la inclusió d'aquest projecte entre els que finançarà la Unió Europea.

El que és cert és que el fet de no poder comptar amb aquests doblers europeus està començant a preocupar els partits a l'oposició i molt especialment Unió Mallorquina. Trujillo assegurà que «aquesta pèrdua de 2.000 milions d'inversions per a les barriades ha estat un cop molt fort, sobretot perquè no sabem si el projecte de rehabilitació continuarà endavant sense aquest capital». L'Ajuntament havia presentat un projecte pressupostat amb 4.072 milions de pessetes, que segons Trujillo és gairebé insalvable.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de Cort va explicar que «nosaltres continuarem en solitari el procés de rehabilitació de les dues barriades esmentades. Maldament que ens hagin refusat els doblers europeus del pla Urban estam disposats a tirar endavant el projecte. Hi ha dues iniciatives europees més a les quals presentarem els projectes i és molt probable que a partir d'elles puguem obtenir finançament per a les obres de reforma. A més, hi ha altres vies que es deriven de la nova ordenació de la façana marítima. És una llàstima no haver entrat a l'Urban, però la ciutadania pot estar tranquil·la perquè el projecte continua endavant».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris