nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

CCOO avisa que la llei de comerç només afectarà el 10% de les Balears

Per fixar el concepte de zona turística es remet a la normativa estatal

El sindicat Comissions Obreres advertí ahir que la futura llei del comerç podrà aplicar-se només en el 10% del territori balear perquè el projecte que ja ha aprovat el Govern i és a la Cambra autonòmica per a la seva tramitació parlamentària no fixa el concepte de zona turística sinó que es remet a la normativa estatal. Aquesta normativa, aprovada pel Govern central l'any 1996, especifica que quedaran exemptes de qualsevol limitació d'horaris i podran obrir els diumengues i festius totes les botigues que es trobin en zones turístiques.

Segons informà ahir el secretari de la Federació de Comerç, Hoteleria i Turisme del sindicat, Rafael Borràs, aquesta és una de les qüestions que han provocat la crítica del projecte de la Conselleria que presideix Sampol. «Una llei de comerç a les Balears ha de resoldre aquest tema amb valentia, gosadia i innovació», digué Borràs, que afegí que segons l'articulat actual existirà la llibertat total d'horaris en tots els municipis turístics.

A més d'aquesta mancança, Rafael Borràs destacà negativament que el Govern no hagi establert el màxim de diumenges i festius que poden obrir els comerços. «Ara serà el conseller qui decideixi el nombre de festes que obriran anualment les botigues i això crea inseguretat jurídica i peca d'un excés de discrecionalitat administrativa».

En aquest sentit, el dirigent sindical recordà la manca d'acord entre els sindicats i els empresaris de les grans superfícies, que es negaren al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (Tamib) a subscriure el «pacte de cavallers» per obrir durant l'any 2001 un total de 4'5 festius. «Discrepam de com s'han fet les coses, perquè aquest aspecte ha de constar per escrit, segellat i signat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris