muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'antic propietari de l'hotel Tívoli diu que s'edificà damunt una fossa sèptica

Pedro Vives creu que l'estructura de la seva antiga casa suportava massa pes

«L'estructura de l'antiga pensió Tívoli suportava massa pes i a més a més, l'annex que va caure divendres havia estat construït sobre una fossa sèptica». Això ho denuncià ahir Pedro Vives, la família del qual comprà els terrenys el 1913 i que més tard, a finals dels anys 20 va edificar la casa que després seria transformada en hotel.

Lluís Vives va adquirir la urbanització de Bellavista un any abans de la Primera Guerra Mundial i després construí una gran casa prop del mar coneguda com Ca ses Catalanes. La família Vives va viure a la casa fins el 1954, quan un empresari de Sóller la va comprar i la va convertir en el que després seria la pensió Tívoli.

«La casa era massa gran per a nosaltres i per això mon pare la va vendre», recordà ahir Pedro, que encara resideix a l'Arenal, molt a prop de l'hotel sinistrat. «L'ala que es va enfonsar la varen construir en manco d'un any. Deixaren les parets de l'antiga casa i varen construir quatre alçades. L'estructura estava massa carregada i, a més a més, l'annex que es va desplomar havia estat edificat sobre una fossa sèptica de grans dimensions. L'hotel no tenia desguàs i per tant la fossa devia continuar activa», contà.

El problema, segons l'antic propietari de la costrucció originària, és que la urbanització Bellavista és il·legal «i si s'hagués tirat la pensió no haurien obtingut un nou permís per fer un hotel amb la mateixa capacitat». A més a més de l'existència de la fossa i de les parets en mal estat i d'una gruixa inadequada per aguantar tant de pes, Pedro va explicar que durant dos anys "a la dècada dels 90" l'edifici va estar ocupat per famílies gitanes, fet que contribuí encara més al deteriorament de l'hotel

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris