algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els personatges il·lustres de les Balears esperen oportunitat per tenir un carrer

El PSM és el partit que ha realitzat més propostes, mentre que EU-EV ha obert un debat a internet

Un bon grapat de personatges il·lustres de la nostra comunitat autònoma, però també d'arreu del món, esperen que l'Ajuntament de Palma els dediqui un carrer. El batle Fageda és qui ha de decidir, però en els darrers anys els grups polítics han demanat en repetides ocasions que es dediquin carrers a aquests personatges.

Així per tant, el grup municipal socialista té dues propostes pendents. Es tracta de la plaça Rafael Alberti i del carrer Ernesto Che Guevara. Segons el portaveu socialista, Antoni Roig, «el primer hauria de substituir el de la plaça del Caudillo, mentre que per al Che, ens és igual». El grup que més peticions ha elaborat en els darrers anys és el PSM, que juntament amb Unió Mallorquina duen molt de temps reclamant un carrer per a Guillem d'Efak.

Però el cantautor i poeta s'ha de sumar al pare Francesc Bonafé i Barceló, Maria Ferret i Eladi Homs, el pedagog Jaume Pomar i Fuster, l'escriptor Joan Mas o per exemple Joan Torrandell Escales, Cèlia Viñas Olivella, Josep Garcías Moll i José de Diego.

El mes de novembre de 1993 els nacionalistes varen remetre una altra extensa llista de noms possibles, entre ells: Alexandre de Laborde, Andres Grasset de Saint Sauverur, Josep Antoni de Cabanyes i Ballester, Jean Joseph Bonaventura Laurens, George Sand, Carles Dembowski, Charles William Wood, Gaston Vouller, Francesc Vallduvi Vidal i Jaime Villanueva.

Per la seva banda, el grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds no ha fet cap proposta amb noms de carrer de manera concreta, però sí s'ha iniciat una gran campanya en contra de la pervivència del nom de plaça del Caudillo al polígon de Llevant. Una iniciativa que fins i tot s'ha traduït en la creació del primer gran referèndum per internet a la ciutat de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris