algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern ha reforçat les inspeccions de seguretat als establiments turístics

No obstant això, destaca que l'edifici caigut divendres «ja no era hotel»

64348

El mes d'octubre passat uns apartaments a Can Picafort se n'anaren per ull.

La Conselleria de Turisme del Govern balear, comandada per Celestí Alomar, està reforçant les inspeccions a les instal·lacions turístiques per tal d'evitar accidents com els dos succeïts entre juliol i octubre de l'any passat, segons va informar ahir a aquest diari la directora general d'Ordenació Turística, Fina Casal.

L'alt càrrec de l'Executiu va assegurar que «és una prioritat d'aquest Govern inspeccionar les instal·lacions turístiques per assegurar-nos que estan en les condicions idònies i, de fet, des que governam estam reforçant les inspeccions».

La directora general va assegurar que, com a mostra d'aquesta política, «durant l'any passat vàrem fer més de 2.000 inspeccions». Fina Casal va explicar que «en l'actualitat tenim un equip de 14 inspectors que realitzen inspeccions de diferent tipus: les de tràmit, que es duen a terme quan s'està a mitjan obra i al final, després que el propietari hagi demanat a la Conselleria autorització.

Les voluntàries, que es realitzen a petició del propietari, i les d'ofici, que les feim nosaltres periòdicament per mirar si hi ha obres que es realitzen sense permís, cosa que, afortunadament, no és habitual». Precisament, Casal recorda que «de les més de 2.000 inspeccions de l'any passat, unes 600 eren d'ofici».

Així, Casal volia evidenciar la preocupació del Govern pel que fa a la seguretat a les instal·lacions turístiques, un tema que ha ressorgit després que divendres caigués l'antic Hotel Tívoli a l'Arenal. Respecte d'això, la directora general va subratllar que «era un antic hotel que es va tancar fa anys, ara era un edifici i no era responsabilitat d'aquesta conselleria».

A més, la directora general va recordar que «s'està realitzant un pla d'inspecció específica conjuntament amb la Direcció General d'Habitatge, del qual s'encarrega el seu cap, Jaume Carbonero». Durant l'any passat dues instal·lacions turístiques es varen esbucar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris