muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

La nova potabilitzadora pot estar en funcionament el mes de març

Aquesta inversió duplicarà el cost de l'aigua per als veïns de la vila

La nova potabilitzadora que s'està instal·lant als dipòsits d'aigua municipals de Muro podrà estar en funcionament el proper mes de març, segons manifestà el tècnic municipal. En aquests moments s'està acabant el muntatge dels equips i es començarà una fase de proves per tal de posar a punt tota la maquinària.

Aquesta inversió, d'uns 120 milions amb l'equip potabilitzador, suposarà un increment de la tarifa d'aigua que paguen els veïns de la vila de Muro. «En aquests moments el cost de l'aigua per als usuaris és de 35 pessetes el metre cúbic; quan es posin en marxa les noves instal·lacions les tarifes augmentaran fins a les 70 pessetes el metre cúbic», assegurà el tècnic municipal, Manolo Velasco.

A més, el tècnic creu que l'augment de les tarifes ajudarà que l'aigua només tengui un ús domèstic i s'emprin les cisternes per a les altres tasques, com són el reg. El principal objectiu de la potabilitzadora és eliminar la gran quantitat de nitrats que registra l'aigua de Muro. Així es produeix un sistema de filtració anomenat osmosi inversa fins a obtenir un líquid «més pur».

El problema dels nitrats a l'aigua és comú als pobles de Mallorca, sobretot als que tenen més desenvolupat el sector agrícola. El fet és que els nitrats utilitzats pels camperols es filtren als pous i, en conseqüència, als aqüífers. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha establert uns nivells de nitrats que són superats en el cas de Muro i altres poblacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris