algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Pere Sampol serà proclamat president de la federació PSM-EN el 23 de febrer

Morro anuncia un front comú de les forces nacionalistes contra la política «integrista» d'Aznar

33724

Tomeu Fabrer, Mateu Morro i Enric Ribes comparegueren davant els mitjans informatius.

El dirigent del PSM i vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, serà proclamat president de la federació nacionalista PSM-EN. El nomenament tindrà lloc el proper 23 de febrer, durant la convenció que celebrarà la federació com a màxim òrgan decisori del partit. Precisament ahir, es va reunir la comissió executiva de la federació amb destacats càrrecs polítics i proposà presentar aquest acord a la convenció, tal com va esmentar el secretari general del PSM, Mateu Morro, que va comparèixer davant els mitjans acompanyat pels secretaris de Menorca i de les Pitiüses, Tomeu Fabrer i Enric Ribes.

El nou càrrec de Sampol portarà implícit el lideratge de la formació nacionalista a les properes eleccions autonòmiques. En aquest sentit Mateu Morro, indicà que la decisió encara no s'ha pres però que està dins l'ànim del PSM aquesta opció perquè Sampol ja fou el cap de llista en les darreres eleccions generals i en l'actualitat és vicepresident del Govern. Aquesta designació serà la primera passa formal que faran els nacionalistes en la campanya de promoció de la figura de Sampol entre els ciutadans com a cap del nacionalisme d'esquerres a les Illes.

D'altra banda, Morro va manifestar la intenció que el PSM promogui la constitució d'un front comú entre tots els partits nacionalistes de l'Estat contra «la política d'integrisme centralista i d'involució autonòmica que planteja el govern d'Aznar». Morro comentà que la primera passa que es farà serà la d'organitzar una trobada de debat entre totes aquestes forces nacionalistes.

Un dels eixos que es vol fonamentar amb l'encontre és el de cercar la presència de les regions dins de la Unió Europea davant el bloqueig que diuen que aplica el govern del Partit Popular. El secretari general del PSM considera vital que les regions estiguin presents en aquests organismes en què es prenen les decisions en matèria de política econòmica, mediambiental o agrària. En aquest sentit recordà que no hi ha cap impediment legal que ho faci possible ja que estats com Alemanya així ho han decidit, sinó que més bé es tracta d'una decisió política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris